Bescherm je huid tegen de zon

Schoonheidssalon Eindhoven - Natuurlijk Ilse

De zon is een belangrijke bron van vitamine D en heeft veel voordelen voor de gezondheid, zoals het verbeteren van de stemming en het versterken van de botten. Maar langdurige blootstelling aan de zon kan ook schadelijk zijn voor de huid.

De zon straalt ultraviolette (UV) straling uit, die schadelijk kan zijn voor de huid. Er zijn twee soorten UV-straling: UVA en UVB. UVB-straling is verantwoordelijk voor het verbranden van de huid en kan bijdragen aan de ontwikkeling van huidkanker. UVA-straling dringt dieper door in de huid en kan leiden tot vroegtijdige veroudering van de huid en ook bijdragen aan het ontstaan van huidkanker.

Wanneer de huid wordt blootgesteld aan UV-straling, reageren de huidcellen door meer melanine te produceren. Melanine is het pigment dat de huid zijn kleur geeft en dat ook beschermt tegen de schadelijke effecten van UV-straling. Een gebruinde huid is dus eigenlijk een reactie van de huid op de schade die UV-straling kan veroorzaken. Maar ook al heeft een gebruinde huid een beschermende werking, het betekent niet dat de huid niet beschadigd kan raken door de zon.

Langdurige blootstelling aan de zon kan leiden tot diverse vormen van huidschade. Zo kan het bijdragen aan het ontstaan van pigmentvlekken, rimpels en een verminderde elasticiteit van de huid. Deze verouderingsverschijnselen worden ook wel foto-aging genoemd en worden veroorzaakt door de schade die UV-straling aanricht aan de elastinevezels in de huid. Deze vezels zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid, maar worden beschadigd door de zon, waardoor de huid zijn veerkracht verliest.

Daarnaast straalt de zon ook ultraviolette (UV) straling uit. UV-straling kan ook leiden tot huidkanker. Dit type straling kan leiden tot schade aan de huidcellen en het DNA van de huid, wat kan leiden tot een verhoogd risico op huidkanker.

Om de huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon, is het belangrijk om beschermende kleding te dragen, zoals een hoed en een shirt met lange mouwen. Daarnaast is het van belang om zonnebrandcrème te gebruiken met een hoge beschermingsfactor. Door deze maatregelen te nemen, kan de schade die de zon aanricht aan de huid worden beperkt en kan de huid gezond blijven.

Ekseption All day Shield – pH 5

Ekseption All day shield heeft een beschermende zonfactor van 50+daarnaast ook anti-aging en voedende eigenschappen, tevens beschermt de huid tegen vrije radicalen en DNA schade.

Wil je meer weten maak een afspraak voor een behandeling of een vrijblijvend advies.