Collageen, wat doet het?

Schoonheidssalon Eindhoven

Collageen is een eiwit dat van nature in ons lichaam voorkomt en een essentiële rol speelt bij het behoud van de structuur en elasticiteit van verschillende weefsels, zoals de huid, botten, pezen, gewrichtsbanden en kraakbeen. Naarmate we ouder worden, neemt de natuurlijke productie van collageen in ons lichaam echter af, wat kan leiden tot tekenen van veroudering, zoals rimpels, fijne lijntjes en gewrichtspijn.

Collageensupplementen zijn populair geworden als een manier om de collageenvoorraad in het lichaam aan te vullen. Deze supplementen worden vaak gemaakt van dierlijke bronnen, zoals runderen, varkens, vis of kippen, en zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals poeders, pillen, capsules of vloeistoffen.

Collageen biedt het volgende:

  1. Verbeterde huidelasticiteit: Collageen is een belangrijk onderdeel van de huidstructuur en wordt vaak geprezen vanwege de potentiële voordelen bij het verminderen van rimpels en het behouden van een jeugdige uitstraling.
  2. Gezonde gewrichten: Omdat collageen een belangrijk onderdeel is van het gewrichtskraakbeen, beweren sommige studies dat collageensupplementen kunnen helpen bij het verminderen van gewrichtspijn en het verbeteren van de mobiliteit.
  3. Sterkere botten: Collageen is een van de belangrijkste bouwstenen van botten en kan mogelijk bijdragen aan de gezondheid en sterkte van botten.
  4. Gezond haar en nagels: Hoewel er minder wetenschappelijk bewijs is voor deze beweringen, suggereren sommige onderzoeken dat collageen mogelijk ook een positief effect heeft op haar- en nagelgroei.

Wil je meer weten maak een afspraak voor een behandeling of een vrijblijvend advies.