Welke supplementen zijn goed voor je huid

Schoonheidssalon Eindhoven

Hoewel een gezonde voeding de beste manier is om de huid van voedingsstoffen te voorzien, zijn er enkele supplementen die kunnen bijdragen aan een gezonde huid. Hier zijn enkele voorbeelden van supplementen die gunstig kunnen zijn voor de huid:

Omega-3 vetzuren

Deze vetzuren hebben ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen de huid hydrateren en beschermen tegen schade door de zon. Je kunt omega-3 vetzuren vinden in visolie-supplementen of door het eten van vette vis, zoals zalm, haring en tonijn.

Vitamine D

Dit is belangrijk voor de gezondheid van je huid, omdat het helpt om de groei van huidcellen te reguleren en de productie van talg te verminderen. Je lichaam kan vitamine D aanmaken wanneer je huid wordt blootgesteld aan zonlicht, maar als je niet genoeg tijd buiten doorbrengt, kan een supplement nodig zijn.

Vitamine C

Deze vitamine is belangrijk voor de vorming van collageen, dat helpt bij het behouden van de elasticiteit en stevigheid van de huid. Vitamine C-supplementen kunnen ook helpen bij het verminderen van huidverkleuringen en het beschermen van de huid tegen schade door de zon.

Collageen

Collageen is een belangrijk eiwit dat van nature in ons lichaam voorkomt en verantwoordelijk is voor het behoud van de structuur en elasticiteit van weefsels zoals huid, botten, pezen en kraakbeen. Naarmate we ouder worden, neemt de collageenproductie af, wat kan leiden tot tekenen van veroudering, zoals rimpels en gewrichtspijn. Collageensupplementen zijn populair geworden als een manier om de collageenvoorraad aan te vullen en mogelijke voordelen te bieden voor de huid, gewrichten en botten.
Lees hier meer over Collageen.

Zink

Dit mineraal is belangrijk voor de groei en reparatie van huidweefsel en kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en acne. Zink-supplementen kunnen vooral nuttig zijn voor mensen met een acne-gevoelige huid.

Probiotica

Deze supplementen kunnen de darmgezondheid verbeteren en helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam, waaronder ontstekingen die de huid aantasten. Probiotica kunnen ook helpen bij het verminderen van huidaandoeningen zoals eczeem en rosacea.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat voedingssupplementen geen vervanging zijn voor een gezond dieet en levensstijl. Het is altijd het beste om met je arts te praten voordat je begint met het nemen van supplementen, vooral als je medicijnen gebruikt of gezondheidsproblemen hebt.

Wil je meer weten maak een afspraak voor een behandeling of een vrijblijvend advies.